Underkategorier

 

Bob Hafjell

Den 1710 meter lange bobbanen har blitt en populær aktivitet i Lillehammer området, hvor man kan oppleve hastigheter over 120 km/t med en ekte bob. En bob kan ta 4 passasjerer i tillegg til en autorisert pilot. Aldersgrensen for passasjerer er 16 år.

Hjulbob

Om sommeren benyttes hjulbob, da bobbanen kun er islagt fra oktober til mars. Maksfarten til en hjulbob er ca. 100km/t, og aldersgrensen for passasjerer er 10 år med foresatte.

Bobrafting

Denne gummiboben ligner et stort badekar og har plass til 5-6 personer i tillegg til bobføreren. Gummiboben kan nå en hastighet på 100 km/t, og har en aldersgrense på 10 år med foresatte.

Aking

Det er laget spesialkjelker for turister som har en toppfart på omtrent 70 km/t. Man må være en gruppe på minimum 5 personer for å arrangere denne aktiviteten. Aldersgrensen for aking er 7 år.

Skeleton

Skeleton er en type kjelke hvor man ligger på magen og kjører nedover bobbanen med hodet først og nesen et par centimeter fra bakken. Skeleton er kun for de tøffeste, og arrangeres kun i forbindelse med mindre grupper. Aldersgrensen for skeleton er 16 år.

Finn fram

Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane ligger i Fåberg med kort avstand fra Hafjell med adresse Hunderfossvegen 680. For mer informasjon, besøk olympiaparken.no.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: